LentisCath kateteri objavljeni u studiji…

lentiscath_man1

Ugledni tim liječnika specijaliziranih u području urologije objavio je pregledni članak o značajkama katetera i utjecaju na ishode kateterizacije i zadovoljstvo pacijenata. U studiji pružaju osvrt na iskustvo u radu s našim LentisCath hidrofilnim urinarnim kateterima.

Studija je objavljena u E-Chronicleu, koji okuplja znanstvene publikacije iz raznih područja za stručnjake koji međusobno izgrađuju mrežu razmjene znanja putem ove platforme.

Tema studije u slobodnom prijevodu glasi: Utjecaj značajki katetera na komplikacije povezane s čistom intermitentnom kateterizacijom: Pregled literature i naša iskustva.

Znanstveni tim je predvođen na čelu s vrhunskim stručnjakom svjetskog glasa u operacijama spola, prof.dr.sc. Miroslavom Đorđevićem, inače dječjim kirurgom i urologom.

Cilj studije je uz opsežno istraživanje literature bio i istražiti utjecaj određenih značajki katetera na komplikacije kateterizacije kao i na zadovoljstvo pacijenata s novim hidrofilnim kateterima LentisCath™, Lentismed, Hrvatska.

Dublje poznavanje utjecaja katetera na uretru mokraćni susatv te na zadovoljstvo pacijenata je nužno kako bi se osigurali dobri rezultati čiste intermitentne kateteritacije kateterizacije i unaprijedilo kvalitetu života pacijenata.

U studiji možete saznati više o tome kako kateterizacija (iako je zlatni standard u metodi pražnjenja mjehura) može izazvati određene komplikacije poput infekcija moraćnog sustava, ozljede uretre, 'lažne prolaze' i ostale.


Naglasak studije je stavljen na utjecaj različitih značajki katetera povezanih s rezultatima istraživanjima koji govore o tome kako značajke mogu utjecati na ishod kateterizacije. Slijedi nekoliko spoznaja iz studije o kateteru LentisCath I kako ga je ocijenio prof.dr.sc. Đorđević i njegov tim.

LentisCath kateter je izrađen od termoplastičnog poliuretana koji je mekaniji u usporedbi s PVC kateterom. Upravo ta značajka omogućava lakše rukovanje i umetanje katetera što je istraživački tim povezao sa smanjenom incidencijom infekcija mokraćnog sustava i uretralnih trauma.
Otpor i povećano trenje također nisu zabilježeni čak niti pri produženim kateterizacijama.

Druga važna značajka LentisCath katetera se odnosi na smanjenje broja koraka u postupku kateterizacije jer je katater odmah spreman za upotrebu. Prisutnost navedene značajke povoljno utječe na sigurnost jer se istom smanjuje mogućnost kontaminacije katetera bakterijama, tj. posljednično se smanjuje mogućnost infekcija mokraćnog sustava.

Još jedna značajka koja povoljno utječe na sigurnost, posebice kod kataterizacije djece je zaštitna vodilica integrirana na cjevčicu katetera koja također štiti kateter od kontaminacije. Sve navedeno je prema navodima iz studije rezultiralo povećanim zadovoljstvom pacijenata pri kateterizaciji. Liječnički i istraživački tim je bio zadovoljan kliničkim pokazateljima uspješnosti kao što su izostanak znakova ozljeda uretre i vrlo niska razina iritacija uretre i mjehura, kao i niska razina pojavnosti infekcija mokraćnog sustava.

Studija je istaknula i zadovoljstvo pacijenata aspektom pakiranja i dizajna. Naime, pakiranje izrađeno od aluminija je vrlo praktično i izdržljivo te biorazgradivo. Aspekt dizajna je posebno važan pacijentima, odnosno korisnicima nakon povratka iz bolničkog sustava. Dizajnom je sačuvana diskrecija i korisniku je time olakšano uklapanje u razne društvene situacije.

Izvorni članak možete pročitati ovdje na linku ECNH-03-00176.pdf (ecronicon.com)

sažetak

Naša orijentacija prema ulaganju u znanje te ugrađivanju istog u svoje proizvode rezultirala je isticanjem naše nove serije katetera LentisCath koji su iznimnom funkcionalnošću i dizajnom pridobili naklonost korisnika i privukli pozornost te zadobili odlične ocjene stručne javnosti.

Pri razvoju i proizvodnji naših proizvoda se uvijek vodimo odgovorima na potrebe korisnika. Stoga su naši certificirani proizvodi tj, kateteri

  • izrađeni od visokokvalitetnih materijala
  • izrazito funkcionalni u smislu sigurnosti upotrebe i lakšeg rukovanja
  • kvalitetnog nepropusnog pakiranja i diskrentog dizajnaUtjecaj hladnoće na osobe koje koriste invalidska ...