Nino Batagelj, Ljubljana

Nino u razgovoru plijeni svojom vedrinom, spontanošću i pozitivnom duhom što ga odmah izdvaja kao mladog čovjeka za kojeg jednostavno znamo da će njegov život biti uspješan

Svestrani mladić koji nadilazi sve prepreke.

Priča našeg korisnika koju ćemo s vama podijeliti, je priča koje ćemo se često sjetiti kad naiđemo na uobičajene životne prepreke. Vjerojatno će prisjećanje tada mnoge od nas potaknuti na razmišljanje, traženje rješenja i poduzimanje akcije da poboljšamo životne uvjete. Jer, priča o Nini, ovom iznimnom mladiću je sve osim uobičajena, i istovremeno izuzetno poticajna.

Nino je dvadesetsedmogodišnji student Instituta i akademije za multimedije (studira medijsku produkciju). Kao zaljubljenik u sportove trenira fitness, plivanje –  sudjeluje na međunarodnim turnirima, povremeno skija, a godinama je sudjelovao na Red Bull-ovim organizacijama natjecanja vozeći bob staze. Uz aktivan društveni život, Nino pronalazi vremena biti i ambasador globalne utrke Wings For Life World Run, organizacije koja prikuplja sredstava za traženje lijeka za spinalnu ozljedu.

Broj aktivnosti i uspjeha koje Nino u svom životu niže su vrijedni hvale, i mada je to za njega najprirodnija stvar, mnogi bi se iznenadili spoznajom da je Nino već nekoliko godina tertraplegičar, nakon spinalne ozljede koju je nesretnim slučajem pretrpio.

Slobodno možemo reći da unatoč poznavanju velikog broja ljudi koji nisu ni u približno sličnom stanju,  Nino u razgovoru plijeni svojom vedrinom, spontanošću i pozitivnom duhom što ga odmah izdvaja kao mladog čovjeka za kojeg jednostavno znamo da će njegov život biti uspješan i da ima snagu pozitivno utjecati na ljude s kojima ostvaruje interakciju.

Uz već nabrojane aktivnosti, jedna od moguće i najvažnijih za širu društvenu zajednicu je Ninin angažman koji provodi zajedno s Ljubljanskim udruženjem paraplegičara. Riječ je o edukativnom programu u školama koje posjećuje u svrhu senzibiliziranja djece i mladih na temu invalidnosti.
Program je osmišljen s ciljem uklanjanja stigme s invalidnosti, koja je laički često povezivana s raznim oblicima nemogućnosti. Ovdje Nino može najviše pripomoći svojim aktivnim življenjem kao primjerom da je uz pozitvan stav i volju moguće ostvarivati puninu života. Druga važna zadaća Ninine edukativne misije je u osviještavanju mladih da se spinalna ozljeda može dogoditi svakome od nas, što ih upućuje na povećanu pažnju pri sportskim i slobodnim aktivnostima, te vožnji kao situacijama u kojima se spinalna ozljeda najčešće događa.

Nino pred sobom ima još puno planova za koje ne sumnjamo da će ih ostvariti, a zahvalni smo mu za lakoću i inteligentni humor pri druženju s njim i drago nam je što imamo povjerenje takvog inspirativnog mladog čovjeka s kojim uvijek pronalazimo zanimljiva gledišta o aktivnom življenju i unaprijeđenju života svojom voljom.